Liposucția explicată pe larg

Pentru multe persoane, dieta și exercițiile fizice pur și simplu nu le pot oferi forma corpului pe care și-o doresc. Dacă sunteți deranjat de depunerile de grăsime în exces care nu răspund la schimbările de dietă sau de exerciții fizice, liposucția poate fi o soluție excelentă pentru dvs.

Candidații buni pentru liposucție sunt adulții sănătoși, cu o greutate stabilă, care au o nuanță bună a pielii și zone de grăsime rezistente la dietă.

Opțiuni de liposucție

Liposucția este folosită pentru a subțire și a remodela anumite zone ale corpului prin îndepărtarea depozitelor de grăsime în exces. Chirurgii recomandă adesea această procedură pentru a îmbunătăți următoarele domenii:

Coapsele

Șoldurile

Fesele

Abdomenul

Talia

Brațele superioare

Genunchiul interior

Zona pieptului

Gambele

Gleznele

Liposucția poate fi efectuată singură sau în combinație cu alte proceduri de chirurgie plastică, cum ar fi liftingul facial, reducerea sânilor sau abdominoplastia.

Preocupări comune

Cei care optează pentru liposucție o fac din multe motive diferite. Cu toate acestea, de obicei, pacienții cu liposucție sunt nemulțumiți de forma sau proporțiile corpului lor. Multe femei se simt conștiente de faptul că au o formă de pară sau măr. Pentru astfel de femei, liposucția abdominală poate fi un punct de plecare excelent. Cu această procedură, chirurgii plasticieni vizează excesul de celule adipoase din jurul zonei abdominale. În funcție de preocupările dumneavoastră, mai multe zone ale corpului pot fi tratate în timpul aceleiași operații.

Cum funcționează liposucția

Liposucția folosește o canulă, care este un tub metalic gol, conectat la un dispozitiv de aspirație pentru a îndepărta excesul de grăsime de sub piele. Inciziile pentru liposucție au aproximativ ¼ inch lungime și, de obicei, se vindecă similar cu o incizie pentru îndepărtarea aluniței. În sala de operație, aceste mici incizii sunt mai întâi folosite ca acces pentru a injecta o soluție care conține medicamente pentru durere și pentru a minimiza sângerarea. Chirurgul dumneavoastră începe apoi să aspire excesul de grăsime împreună cu o parte din lichid. Lichidul rămas este absorbit de corpul dumneavoastră în următoarele câteva săptămâni după procedură.

Chirurgul dumneavoastră poate folosi, de asemenea, un dren pentru prima săptămână după liposucție pentru a ajuta la accelerarea procesului de îndepărtare a lichidului. Majoritatea pacienților aleg să aibă anestezie generală pentru liposucție. Pentru o zonă foarte mică, unii pacienți aleg să beneficieze de anestezie locală.

Recuperarea după liposucție

Rezultatele finale nu se văd decât după 3-4 luni de la liposucție. În prima lună sau două după operație, chirurgul vă va recomanda îmbrăcăminte de compresie pentru a ajuta la eliminarea unora dintre umflături și pentru a ajuta celulele rămase să se vindece fără probleme. Majoritatea pacienților consideră că elementul durere al recuperării este mai ușor decât în ​​cazul altor tipuri de intervenții chirurgicale.

Pacientul cu liposucție își ia o săptămână liberă de la serviciu, și poate avea nevoie de unele medicamente pentru durere pentru a dormi liniștit. Pe măsură ce organismul cheltuiește energie pentru a se vindeca, este normal ca pacienții cu liposucție să se simtă mai obosiți decât în ​​mod normal. Această lipsă de energie poate dura săptămâni până la luni după liposucție. Timpul de recuperare poate varia în funcție de starea de sănătate inițială a pacientului și de dimensiunea zonei care este tratată.

Considerații importante

Deși liposucția este un instrument excelent pentru modelarea corpului, ea nu înlocuiește beneficiile dietei și ale exercițiilor fizice și nu ar trebui utilizată exclusiv pentru pierderea în greutate. Creșterea excesivă în greutate după liposucție poate strica rezultatul liposucției, așa că efectuarea procedurii vine cu angajamentul de a continua dieta și exercițiile fizice. Este important să ne dăm seama că liposucția nu înlocuiește un stil de viață sănătos. Menținerea unei diete echilibrate și a unui program regulat de exerciții fizice este importantă pentru toată lumea. În timp ce liposucția vă poate îmbunătăți rezultatele, ne place întotdeauna să vedem un angajament de a trăi un stil de viață sănătos la pacienți.