Obiceiuri sanatoase pe care sa le implementezi in viata copilului tau. Partea a III-a

obiceiuri-sanatoase-pe-care-sa-le-implementezi-in-viata-copilului-tau-partea-a-iii-a

Copiii noștri sunt cele mai importante persoane pentru orice părinte, așa că este normal ca noi să le dorim tot ce este mai bun și mai frumos. Copiii sănătoși au energie, sunt fericiți și se bucură de fiecare clipă de viață. Dacă vrei ca cel mic, copilul tău, să aibă o viață plină de alegeri sănătoase, chiar tu trebuie să implementezi anumite obiceiuri, încă de când acesta este mic. Iată câteva exemple de obiceuri sănătoase care îi vor ajuta pe copilul tău să aibă o viață sănătoasă:
ghiozdan scoala1. Somnul suficient

Este esențial pentru un copil ca acesta să doarmă suficient. Organismul lui trebuie să aibă suficient timp pentru a se odihni, pentru a avea energie pe parcursul zilei.
Somnul este de o importanță vitală pentru sănătatea și pentru starea de bine emoțională și fizică a celui mic. Mai multe studii arată că dacă cei mici nu dorm suficient, aceștia pot dezvolta afecțiuni psihologice sau psihiatrice. Mai mult, deprivarea de somn îi poate afecta pe copii în ceea ce privește memoria, învățarea și gândirea, lucruri de care au mare nevoie la școală. Un adult are nevoie în medie de 7 – 8 ore de somn, însă copiii pot avea nevoie și de până la 10 ore de somn pe noapte.
2. Achiziționarea unui ghiozdan școală ergonomic
În prezent, ne confruntăm cu o epidemie de boli ale coloanei vertebrale la copii, dintre care cele mai frecvente sunt scolioza și cifoza, adică cocoașa. O cauză principală a acestor afecțiuni este datorată faptului că elevii poartă în spate un ghiozdan școală într-un mod incorect. Pentru a elimina această problemă fiecare elev ar trebui să aibă un ghiozdan școală ergonomic. Un ghiozdan școală ergonomic este ideal pentru copii, deoarece nu le mai pune în pericol sănătatea coloanei vertebrale.